fbpx

WhatsApp Business op meerdere apparaten gebruiken!

WhatsApp lanceert beta voor meerdere apparaten

Hierdoor kan je samen met collega’s de chats beantwoorden.

Met het WhatsApp Chatvenster van SAM bied je websitebezoekers een laagdrempelige manier aan om contact met je op te nemen.

Lees hier meer over WhatsApp Chatvenster voor jouw website

Met de nieuwe update is het mogelijk om naast je telefoon, WhatsApp Business op 4 andere apparaten (computers) te gebruiken. De WhatsApp Business app wordt geactiveerd op één telefoon, en deze kan vervolgens gekoppeld worden aan 4 computers. Hierdoor kan je samen met collega’s de chats beantwoorden die binnenkomen via het WhatsApp chatvenster op je website.

Wat belangrijk is om te weten:

  • Je kunt WhatsApp op vier bijbehorende apparaten (computers) tegelijk gebruiken, maar je kunt per keer maar één telefoon aan je WhatsApp-account koppelen. Hierdoor is één iemand hoofd-verantwoordelijk voor de WhatsApp Business account.
  • Je moet je WhatsApp-account nog steeds registreren en nieuwe apparaten koppelen aan je telefoon.
  • De telefoon hoeft niet per sé verbonden te blijven met het internet om WhatsApp berichten te kunnen versturen via een ander apparaat.
  • Als je je telefoon 14 dagen niet gebruikt, worden je gekoppelde apparaten ontkoppeld.

WhatsApp Business op meerdere apparaten activeren

Om WhatsApp Business op meerdere apparaten te activeren doorloop je de volgende stappen:

  • Open de WhatsApp Business app op je telefoon.
  • Ga rechtsonder naar ‘Instellingen’.
  • Klik op het 3e item: ‘Gekoppelde apparaten’.
  • Klik onderaan op ‘Beta voor meerdere apparaten’.
  • Activeer de beta door akkoord te gaan met de voorwaarden.

Vervolgens kan je WhatsApp Business dus activeren op de apparaten van je collega’s d.m.v. een QR code.

WhatsApp Business activeren op het apparaat van een collega


Open https://web.whatsapp.com/ op de computer van je collega, hier krijg je een QR code te zien**. Deze QR code moet je scannen met de WhatsApp Business app op je telefoon. Hierdoor activeer je WhatsApp Business op de apparaten van je collega’s. De telefoon en de computers waarop WhatsApp Business is geactiveerd hoeven niet bij elkaar in de buurt te blijven. Wel moeten de devices verbonden zijn met het internet om WhatsApp berichten te kunnen sturen.

De QR code scannen kan evt. ook op afstand, via een video call. Je collega moet dan zijn scherm delen met de QR code erop. Deze kan je vervolgens op afstand scannen met je telefoon.

**Als iemand is ingelogd met zijn persoonlijk WhatsApp, moet deze eerst worden uitgelogd of hij moet WhatsApp Business op desktop activeren).

WhatsApp Business op desktop en mobiel apparaat

Na het installeren van WhatsApp Business op je mobiele telefoon. Kan je zowel een mobiel nummer als een vast telefoonnummer koppelen aan WhatsApp. Net als bij de normale WhatsApp app, kan je deze vervolgens via WebWhatsApp koppelen met je computer. Daarnaast kan je WhatsApp Business dus aan nog 3 andere computers van collega’s koppelen. Hierdoor is het mogelijk om WhatsApp Business vanaf vier apparaten te beheren. In theorie zouden dit vier verschillende collega’s kunnen zijn, die allen de WhatsApp Business account beheren.


Kom in contact! 👋
Kan ik ergens mee helpen?
1
avatar
SAM online
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje.
13:18
🚀   by SAM